Organik Pazarlama​

  • 8 min read
organik pazarlama

Organik Pazarlama öldü mü ? Çevrimiçi ücretli pazarlamanın yükselişiyle, markalar artık hedef kitlelerine daha fazla çevrimiçi görünmek için anında bir çözüm elde edebilir hale geldi. Bu, organik pazarlamanın artık çevrimiçi ortamda yeri olmadığı anlamına mı geliyor? Biz kesinlikle öyle düşünmüyoruz. Markalar, anlamlı ilişkiler oluşturmak ve hedef pazarlarıyla güven inşa etmek istiyor ise, organik pazarlama yine de gidilecek yoldur. 

Başarılı bir organik pazarlama kampanyasına sahip olmak için, bir markanın iyi ve üzerine uzunca düşünülmüş bir stratejisi olmalıdır. Pazarlama stratejisi bir çok unsuru kapsar, ancak pazarlamacıların dikkat etmesi gereken en önemli şey organik trafiğin nasıl elde edileceğidir.

Organik Trafik ve Organik Pazarlama İlişkisi

Organik trafik, organik bir arama sonucunda bir web sitesini ziyaret eden kullanıcıları ifade eden terimdir. Ziyaretçiler, bir arama sorgusu yazdıklarında ve ücretli bir liste olmayan bir arama sonucunu, organik veya doğal bir arama sonucunda tıkladıklarında organik olarak kabul edilirler. Bir arama motorunda reklam olmayan en alakalı sonuçları tıklayarak seçen kullanıcılar organik trafik olarak kabul edilir.

Organik Pazarlamanın 5 Faydası

Şu anda bir çok işletme, marka bilinirliğini artırmak ve hedef pazarlarındaki müşterileri yakalamak için ücretli sosyal pazarlamayı kullanıyor. Organik pazarlama, sosyal medyada hala etkilidir ve reklamlar haricinde size ekstra olarak fayda sağlayacaktır.

Organik pazarlamanın faydaları nelerdir?

İşte 5 Avantaj

  • Maliyet. Organik pazarlama bütçe dostudur. Ücretli pazarlama ile tıklanan her reklama harcayacaksınız. Ancak organik pazarlamayla, yalnızca çok ihtiyaç duyulan trafiği getirecek SEO tekniklerini uyguladığınızdan emin olmanız gerekir.
  • Otantik. Organik pazarlamayı kullanan web-siteleri, kullanıcılar için daha güvenilir ve özgündür.
  • İlişkiler kurar. Organik pazarlama, marka ve kitle arasındaki etkileşimlere dayandığından, geri bildirimlerin paylaşılabileceği ve bu süreçte güven oluşturabileceği bir topluluk oluşturur.
  • Kişiselleştirilmiş içerik. Organik pazarlama, bir markanın belirli bir yaşı, cinsiyeti veya yeri hedefleyebilecek mesajlarını ve içeriğini kişiselleştirmesine imkan tanır. İçerik, kullanıcıların arama amacına uyuyorsa, büyük olasılıkla daha fazla trafik ile sonuçlanacaktır.
  • Marka kimliğini ve güvenilirliğini artırır. Sürekli organik pazarlama çabaları ile markanın kimliği ve güvenilirliği zamanla artacaktır. Bu olduğunda, tüketiciler büyük olasılıkla güvenilir markalarından ürün veya hizmet satın almaya meyilli olacaklardır.

Organik Arama Pazarlaması Nedir?

Organik Arama Pazarlaması
Organik Arama Pazarlaması

SEO Öğrenmesi Kolay mı?

Organik İçeriğin Maliyeti Ne Kadardır?

Ücretli ve Organik Sosyal Reklamcılık Arasındaki Fark Nedir?

Organik Pazarlama İşletme Çözümleri

5 En İyi Organik Pazarlama Araçları

Artık birçok marka, kitle erişimini genişletmek, marka bilinirliğini artırmak ve potansiyel müşteriler oluşturmak için çevrimiçi pazarlamaya yöneliyor. Bununla birlikte, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına organik erişim, bu sitelerin değişen algoritmaları nedeniyle son birkaç yıldır azalmakta ve çevrimiçi pazarlamacıların reklamlara para ödemeden kullanıcıları çekmesini zorlaştırmaktadır. Peki ya markanın ücretli pazarlama için bütçesi yoksa? Zor ve zaman alıcı olacak ama sosyal medyada pazarlama konusunda akıllı olmanın bir yolu var. Çevrimiçi pazarlamacıların stratejilerini optimize etmelerine yardımcı olan çeşitli pazarlama araçları vardır.

  1. Hootsuite. Bir marka bir veya daha fazla sosyal medya platformu kullanıyorsa, Hootsuite kullanmak için harika bir seçenektir. Hootsuite ile, gönderileri önceden planlama seçeneği vardır, böylece markanın sosyal medya kanalı düzenli olarak güncellenir.
  2. Google Analytics. En popüler pazarlama araçlarından biri olan Google Analytics, verileri toplar ve bir web sitesinin trafiğine genel bir bakış sunar. Bunun yanı sıra, sitenin hedef anahtar kelimelerini de inceleyebilir ve Google’da nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz.
  3. Sprout Social. Bu dijital pazarlama aracı, pazarlamacıların hedef kitleleriyle etkin bir şekilde etkileşim kurmasına ve erişimlerini yönetmesine olanak tanır.
  4. Woobox. Organik erişim oluşturmanıza yardımcı olacak daha etkileşimli bir araç mı arıyorsunuz? Woobox, çevrimiçi yarışmalar ve eşantiyonlar aracılığıyla tüketicilerin ilgisini çekmesiyle bilinen, kullanımı kolay bir sosyal etkileşim platformudur.
  5. Wyng. Bu pazarlama aracı, pazarlamacıların bir markanın çevrimiçi pazarlama kampanyasını tasarlamasına ve takip etmesine olanak tanır.
Seo Çözümleri
Seo Çözümleri

Sosyal Medyada Organik Gönderi Nedir?

Facebook Organik Pazarlama Nedir?

Facebook'ta Ortalama Organik Erişim Nedir?

Facebook Pazarlama Öldü mü?

Facebook, pazarlamacıların ayak uydurmasını zorlaştıran algoritmasını yıllar boyunca sürekli değiştiriyor ve diğer sosyal medya platformlarının yükselişi pazarlanabilir caddelerini etkiledi. 

Bununla birlikte, Facebook pazarlamasının hala birçok işletmenin tercih ettiği kanallardan biri olarak kaldığı için öldüğü anlamına gelmez. Pazarlamacıların, kitlelerine ulaşma ve onlarla etkileşim kurma konusunda markaların daha agresif olmasını sağlayacak yeni stratejiler bulması gerekiyor.

Facebook Takipçilerimi Nasıl Arttırabilirim?

Facebook pazarlamasının önemli yönlerinden biri, bir Sayfanın çok sayıda takipçiye sahip olmasıdır. Bu, markanın marka bilinirliği çabalarında başarılı olduğunu gösterir. Ancak bir işletme yeni başlıyorsa, takipçisini nasıl artırabilir ve erişimini daha da genişletebilir?

  1. Benzersiz ve ilginç gönderiler oluşturun. Kullanıcıların ihtiyaçlarına hitap eden ve ilgi alanlarını yakalayan gönderiler oluşturarak Facebook’ta katılımı ve takibi artırın. Markalar, onları çekici kılmak için paylaşımlarıyla yaratıcı olabilirler.
  2. Eşantiyonlara ve yarışmalara ev sahipliği yapın. Katılım sağlamanın kesin bir yolu, bir markanın Facebook Sayfasında hediye ve yarışmalara ev sahipliği yapmaktır. İnsanlar ücretsiz şeyler almayı sever ve bu, bir işletmenin ürünlerini tanıtmanın ve karşılığında katılım sağlamanın harika bir yoludur.
  3. İyi bilinen bir etkileyiciyle ortak olun. Günümüzde insanlar, etkileyicileri ve bir ürün veya hizmet hakkındaki incelemelerini izliyor. Bir markayı tanıtmak için etkileyiciye sahip olmak, onu takip etmenin başka bir yoludur.
  4. Web sitesine bir Facebook Takip Et düğmesi yerleştirin. Bir markanın resmi web sitesine Facebook Takip Et düğmesi koymak, takipçilerini artırmanın başka bir yoludur.
  5. Sayfanın SEO’sunu optimize edin. SEO sadece web siteleriyle sınırlı değildir, aynı zamanda Facebook Sayfaları ile de sınırlıdır. Bir marka veya işletme profilini optimize etmeli ve içeriklerinde alakalı anahtar kelimeler kullanmalıdır. Şirket profili de eksiksiz ve güncel olmalıdır.

Instagram Organik Erişim Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir