Google Ads Reklamları

Google Ads Reklamları Google’a ait olan ve ilgili ziyaretçileri web sitenize çekmek için tercih edilen önemli platformlardan biridir. Google Ads, Google’da her gün yapılan milyonlarca aramadan yararlanmanıza olanak sağlarken aynı zamanda marka veya işletmeniz için çeşitli kampanya ve reklamlar oluşturarak, sizi Google’da alakalı arama sonuçlarında üst sıralarda gösterir.

Google Ads Nasıl Çalışır?

Google Ads Reklamları​

Google üzerinde bir arama yaptığınızda o kelime ile ilgili binlerce site sıralanarak önümüze gelir. Fakat binlerce site arasından ilk sayfada listelemeye girmek kolay değildir. Bu durumda, Google Ads reklamları rol oynar. Google Ads ile sizin siteniz aramalarda üst sıralara taşınır. Google Ads reklamları ile marka veya işletmenizi birçok potansiyel müşterinin görmesi sağlanır. Bunun yanında Google Ads, reklamlarınızın ne zaman ve nerede görüneceğini seçmenize de imkan sağlar. Antalya Dijital Pazarlama Ajansı olarak her konuda yardıma hazırız.

Google Ads Reklamları ile Cironuzu Arttırın!

Ürününüzle ilgili sadece arama sonuçlarında değil, ürününüzle ilgili olan siteleri hedefleyip, söz konusu sitelerde de reklamlarınızın gösterilmesini Google Ads ile sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda yine Google Ads ile ulusal haber siteleri ile emlak haber sitelerini hedefleyebilirsiniz. Google Ads, marka veya işletmenize internet üzerinden yeni müşteriler edinmeniz için geliştirilmiştir.

Ürün ya da hizmetinize ihtiyacı olan kullanıcılar arama yaptığında onları satın almaya hazır oldukları an hedefleyen reklamlar oluşturmanızda Google Ads sizin için biçilmiş kaftandır. Firmanız için online müşteriler ürününüz ile ilgili arama yaptıkları sırada çıkan reklamınızı tıklamak ya da tıklamamak arasında seçim yaparlar.

Google Ads Reklamları Sıkça Sorulan Sorular

Google Ads yani önceki adları Google AdWords ve Google AdWords Express işletmelerin Google Arama, YouTube ve diğer web sitelerinde ürün ve hizmetlerini tanıtmak için kullandıkları dijital reklamcılık çözümüdür diyebiliriz. Google Ads, reklamverenlerin reklamları için telefon aramalarını veya web sitesi ziyaretlerini artırmak gibi belirli hedefler seçmesine de imkan tanır. Google Ads hesabıyla reklamverenler rahatça bütçelerini ve hedeflemelerini özelleştirebilir, reklamlarını istedikleri zaman başlatabilir veya durdurabilir.

Google AdWords ve Google AdWords Express bundan sonra daha yeni daha gelişmiş olan Google Ads’in eski adlarıdır.

Google Ads, kullanıcılar internette sizin sunduğunuz ürün veya hizmetleri aradığında reklamınızı kullanıcılara gösterir. Akıllı teknolojiden faydalanarak Google Ads reklamlarınızın potansiyel müşterilerin karşısına tam da onlar işlem yapmaya hazır oldukları anda çıkarılmasına yardımcı olur.

Hedefinizi belirleyerek başlayabilirsiniz. Örneğin, web sitenize daha çok ziyaretçi çekmek veya işletmenizin daha çok aranmasını sağlamak gibi. (Marka Bilinirliği)

Ardından reklamınızın gösterilmesini istediğiniz coğrafi alanı seçebilirsiniz. İşletmenizin çevresinde küçük bir alan veya şehirler, bölgeler ya da ülkeler gibi daha geniş bir alan olabilir. Nokta atışı yapabilirsiniz.

Son olarak reklamınızı oluşturup aylık bütçe (ya da günlük bütçe) sınırınızı belirlersiniz.

Reklamınız onaylandıktan sonra hedeflediğiniz alandaki kullanıcılar sizinkine benzer bir ürün veya hizmet aradığı zaman reklam görüntülenir. Yalnızca kullanıcı reklamınızla etkileşim kurduğunda ödeme yaparsınız.Nedir bu etkileşim kurmak derseniz? Örneğin reklamınızı tıkladığında veya işletmenizi aradığında.

TBM (Tıklama Başına Maliyet) veya TBÖ (Tıklama Başına Ödeme) Dijital Pazarlama’da sıkça duyacağınız bir terimdir. Kısaca bir reklam için yalnızca reklama tıklandığında ödeme yaptığınız modeldir.

Diğer reklamcılık modellerinin arasında şunlar da bulunur:

  • Gösterim Başına Maliyet: Bu modelde reklamınızın gösterim sayısına (tıklanma sayısı değil) göre ücret ödersiniz.
  • Etkileşim Başına Maliyet: Bu modelde kullanıcı önceden tanımlanmış bir etkileşimi (video reklamınızı izlemek gibi) gerçekleştirdiğinde ödeme yapılır..

Hayır, tıklama başına maliyet tek başına yeterli değildir. Tıklanma oranı, kalite puanı, açılış sayfası deneyimi gibi unsurlarda bu sıralamaya etki eder. Bu değerleri iyi olan birisi 10 TL bütçe ile 10 tıklama alıyorken, siz gerekli optimizasyonları yapmadığınız takdirde 10 TL ile 5 tıklama alabilirsiniz.

Google Ads reklamı çalışmalarında yaş, cinsiyet ve ebeveynlik durumu hedeflemeleri ve daha bir çok seçenek mümkündür.

Bir ürün veya hizmeti tanımlayan kelime veya kelime gruplarıdır. Örneğin; antalya dijital pazarlama, seo, bakırköy su tesisatçısı, antalya evden eve nakliyat, ucuz tatil sosyal medya reklamları, erken rezervasyon, ucuz bilet…

Kalite puanı açılış sayfası deneyimi, reklam alaka düzeyi ve beklenen tıklanma oranı verilerinin değerleriyle oluşan bir değerdir. 1 ile 10 arasında bir sayıdır. 10 olan kalite puanı en yüksektir ve daha az bütçelerle daha iyi sıralar elde edecektir.

Google Ads reklamlarında ülke, bölge ve şehir hedeflemelerini detaylıca yapmak mümkündür. Bu hedeflemeleri uygularken harita üzerinden sizin belirlediğiniz noktaları da yarıçap olarak seçebilirsiniz. En ufak mahalle ve sokağa kadar seçim yapabilirsiniz.
 
Arama ağı olarak bilinen Google Search reklamları potansiyel müşterilerinize işletmeniz ve hizmetleriniz ile ilgili anahtar kelimeler aracılığıyla ulaşmanızı sağlar. Bu ağda yayınlanan reklamlar arama ağındaki Arama ağı iş ortağı sitelerde metin reklamlar şeklinde ve Google arama sonuçlarında aynı anda yayınlanır ve anahtar kelimeler aracılığıyla tetiklenir. Görüntülü reklamlar ise 2 milyondan fazla web sitesi, video ve uygulamadan oluşan bir grupta bulunarak yayınlanır. Görüntülü reklamlarda arama ağı reklamlarının tersine kişiler reklamları aramadan görücekleri şekilde farklı tetikleme seçenekleri mevcuttur.
Google alışveriş reklamları satmakta olduğunuz ürünlerle ilgili detaylı bilgi sunan ürün kartı gösterimini yapmanızı sağlar. Alışveriş reklamları genel olarak yalnızca tek ürünü tanıtan ürün alışveriş reklamları ya da birkaç ürünün bir arada tanıtıldığı vitrin alışveriş reklamlarını gösterecek şekilde karşılayabilir. Alışveriş reklamları hazırlamak için Google Merchant Center’da ürün bilgileri detaylı şekilde hazırlanarak Google Ads’te alışveriş kampanyaları oluşturulur.
Reklamcılık hedeflerine ve her gün harcamayı uygun gördüğünüz genel miktara göre Google Ads’te her bir kampanya için günlük bütçe seçimi yapmak mümkündür. Bu bütçe istendiği takdirde istenildiği gibi  değiştirilmeye müsaittir. Google Ads reklam bütçesini belirlemede kampanya ve hedefleme çeşitleri göz önünde bulundurularak en doğru kararlar alınır.
GDN reklamları Google Display Network kelimelerinin kısaltılmış halidir. Google Adsense anlaşmalı web sitelerinde yayınlanan görüntülü reklamları ifade eden Google Display Network, 2 milyondan fazla web sitesi, video ve uygulamadan meydana gelen bir grup sitedir. GDN Reklamları buralarda reklamlarınızı yayınlamanıza olanak tanır.
Yeniden pazarlama anlamına gelen remarketing, daha önce web siteniz veya mobil uygulamanızla etkileşimde bulunan ziyaretçilere tekrar ulaşmayı ifade eden terimdir. Remarketing, yayınladığınız reklamlarınızı Google veya iş ortağı web sitelerine göz atan kitlelere göre stratejik olarak konumlandırmanıza ve buna göre aksiyon almanıza imkan verir. Bu şekilde marka bilinirliğiniz artar ve kitlelerin satın alma işlemi daha da pratikleşmek suretiyle hızlanır ve daha verimli bir hal alır.
 

Google Ads maliyetinizi yine sizin bütçe ayarlarınız belirler. Google Ads hemen hemen her bütçeyle çalışabilir. Ve yalnızca kullanıcılar reklamınızla etkileşim kurduğunda ücretlendirilirsiniz. Örneğin web sitenizi ziyaret etmek veya işletmenizi aramak için reklamınızı tıkladığında. Google Ads’de minimum harcama koşulu asla yoktur. Sözleşme süresi koşulu da asla yoktur, reklamlarınızı istediğiniz zaman durdurabilirsiniz. Tıklama veya aramanın maliyeti bir çok faktöre göre değişiklik gösterebilir.. Buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Google Ads reklamları kullanıcı davranışına, profiline göre hareket eder. Bir kullanıcıya sürekli reklamlar gösteriliyor ve o reklam hiç tıklanmıyorsa, ilgisiz kullanıcı olarak tanımlayabiliyor ve o reklam artık o kullanıcı için gösterilmeyebiliyor. Bütçeye göre belirli bir olasılıkla da gösterim sağlayabiliyor. Bunun için kendi reklamlarımızın google aramalarında çıkıp çıkmadığını kontrol etmek için Reklam Önizleme ve Teşhişi aracını kullanmalısınız.

Ne aradığını bulamadın ya da hala kararsız mısın? Şimdi iletişime geç!

İhtiyacınız olan sonuçları elde etmenize nasıl yardımcı olabileceğimizi göstermek istiyoruz.