Anlamsal SEO Nasıl Yapılır?

Antalya Dijital Pazarlama ile Anlamsal SEO Hakkında Herşey.

Anlamsal SEO çalışmalarının geleneksel SEO çalışmalarından daha farklı bir teknik olduğunu belirtelim. Bu yöntemi kullanabilmek için bir çok yol seçebilirsiniz. En basit anlamsal SEO tekniği ise anahtar kelimelerinizi Google arama sonuçlarında sorgulattıktan sonra altta çıkan tahminlere bakmaktır. 

Google üzerinde arattığınız bir anahtar kelimeyle ilgili karşınıza Google tarafından bir çok öneri çıkar. Tüm bu kelimeleri içeriğinizde kullanarak başarılı bir anlamsal SEO çalışması yürümeyi başarabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken asıl nokta bulunan anlamsal anahtar kelimeleri metnin doğallığını bozmadan anlamsal şeklide eklenmesidir. Bu sayede arama motorlarında arama potansiyeli yüksek olan metinler oluşturma şansını da elde edebilirsiniz. 

Son zamanlarda kullanıcılar için Google sesli arama özelliğini de yoğun tercih sebebi olmaya başladı. Bu yüzden içeriğinizi de sesli arama özelliğine uygun olarak optimize etmeniz gerekir. Bunun için de anlamsal SEO çalışmalarına ağırlık vermeye başlamak size artı kazandıracaktır.

anlamsal seo

Anlamsal SEO ve Semantik Arama

Semantik Arama Nedir?

Semantik arama terimi arama motorlarının doğal dil kullanılarak yapılan sorgulamaları daha iyi yorumlamaları ve işlemeleri için kullanılır. Ama semantik arama bundan çok daha fazlası anlamına gelmektedir. Kullanıcının aramayı yaparken sahip olduğu arama bağlamı da bunlardan biridir.

Arama motorları ziyaretçinin sorgusunun ne olduğunu anlama konusunda ekstra çaba sarf ederek aynı zamanda kullanıcının niyetini anlama yoluna gitmektedirler. Kullanıcılar doğal dillerini kullanarak arama yaptıklarında Google buna uygun sonuçlar sunmak için çaba gösterir.

Anlamsal SEO İçin Ücretsiz Google Araçları Nelerdir?

Anlamsal SEO çalışmaları için faydalanabileceğiniz bazı Google araçları vardır. Bu araçları ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu araçlar şu şekildedir;

  • Google Anahtar Kelime Planlayıcı
  • Google Trends
  • Google Search Console
  • Google Analytics
  • Answerthepublic

Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Bu uygulama Google tarafından ücretsiz olarak sunulan bir Google Ads aracıdır. Konunuz hakkında ihtiyacınız olan bir çok anahtar kelimeyi kolayca bulabilirsiniz. Anahtar kelime listenizi zenginleştirmede ve anlamsal kelimeleri bulmada etkili bir seçenektir.

Google Trends

Yine Google tarafından hizmete sunulan ücretsiz araçlar arasındadır. Kullanıcıların Google üzerinden yaptığı aramalara ait olan tarih ve bölge bazında istatistik verir. Böylece belirlediğiniz kelimelerin hangi tarihte, nerede, ne sıklıkta arandığını kolayca görebilirsiniz. Google Trends.

Google Search Console

Tabii ki yine ücretsiz Google araçları arasındadır. Sitenizin arama motoru performansını takip etmenizi sağlayacak olan bir uygulamadır.  Web sitenize gelen kişilerin hangi kelimelerle web sitenize geldiğini görebilirsiniz. Ve ayrıca web sitenizin performansını olumsuz etkileyen durumları da görebilirsiniz.

Google Analytics

Kullanımı biraz ustalık gerektirecek ücretsiz bir Google aracıdır. Bu araç sayesinde web sitesine gelen kullanıcıların vakit geçirme süresi, girdiği sayfalar, hangi lokasyondan geldikleri ve siteye giriş yaptıkları cihaz tipi gibi birçok verinin takip edilmesine olanak sağlar. 

Answerthepublic

Doğrudan müşterilerinizin zihninden anında, ham arama içgörüleri almak için sınırlı sayıda kullanabileceğiniz ücretsiz araçtır. Ücretli versiyonu çok daha profesyoneldir. Antalya Sosyal Medya Ajansı olarak bütün bu konularda size yardımcı olabiliriz. Bu araçların tamamı anlamsal SEO çalışmaları planlamada ve sonuçların takibini yapmada web sitesi sahiplerine kolaylık sağlar.

Anlamsal arama, daha etkili ve daha ilgili sonuçları kullanıcıya sunan önemli bir arama motoru sıralama faktörüdür. SEO stratejinizi geliştirip uygulaması sırasında içeriğinizi anlamsal SEO için optimize etmek istiyorsanız eğer aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  1. Sadece anahtar kelimeleri değil, konuları da iyice düşünün
  2. İçeriği sorgu araması amacına göre eşleştirin
  3. İlgili anahtar kelimeleri kendi içeriğinize ekleyin
  4. Öne çıkan snippet’ler için içeriğinizi güzelce optimize edin
  5. İçeriğinize yapısal veriler eklemeyi unutmayın.